reklama
reklama

Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

reklama
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
CookUp (Warszawa)
ul. Racławicka 99, Warszawa
Kiedy: 2019-11-18
Czas trwania: 18:30 - 22:30
Koszt wstępu: 319 zł

Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 10 technik krojenia warzyw oraz filetowanie owoców, siekanie ziół i filetowanie ryby. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Orłowski, szef kuchni, który doświadczenie zdobywał gotując m. in. w restauracjach w Sydney w Australii oraz w poznańskim Lars, Lars, Lars.

Zapraszamy na kolejne warsztaty Knife Skills, na których nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. W części merytorycznej zajęć poznacie: rodzaje noży, zasady przygotowania stanowiska do pracy oraz zasady bezpieczeństwa w pracy z nożem. W części praktycznej, pracując indywidualnie, nauczycie się podstawowych technik krojenia warzyw, filetowania owoców, prawidłowego filetowania ryby oraz wspólnie przygotujecie jedną potrawę.

W programie:

- 10 technik krojenia warzyw (baton, bátonnet, brunoise, brunoise fine, julienne, julienne fine, carré, macédoine, parmentiere, vichy)
- Podstawowe techniki filetowania owoców (na przykładzie cytrusów)
- Siekanie ziół (chiffonade)
- Filetowanie ryby
- Rolada z pstrąga z ziołami na purée z marchwi z jarmużem

Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar. 




reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

3°C
7.2km/h
991hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama