reklama

ABC Woka

reklama
ABC Woka
CookUp (Warszawa)
ul. Racławicka 99, Warszawa
Kiedy: 2019-08-13
Czas trwania: 18:30 - 22:30
Koszt wstępu: 299 zł

Od tysięcy lat wok jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Korzystają z niego Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko, dlatego przygotowywane potrawy zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na ABC Woka, wyjątkowe zajęcia, na których nauczycie się podstawowych technik pracy z wokiem. Warsztaty poprowadzi Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji Shoku, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.

Na zajęciach prowadzący nauczy Was podstawowych technik pracy z wokiem, opowie o niezbędnych narzędziach i akcesoriach wykorzystywanych zarówno do smażenia jak i gotowania na woku. Nie zabraknie też ciekawostek o Azji – tradycyjnych daniach, przyprawach czy produktach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni. Każdy uczestnik będzie pracował indywidualnie – na swoim woku – i przygotuje 4 dania.

W programie:

- Pad Thai Kai – tradycyjny makaron ryżowy z sosem słodko-kwaśnym i kurczakiem
- Nua Pad Prik – wołowina chili z dodatkiem słodkiej tajskiej bazylii
- Kha Pan – ryż smażony z jajkiem, sosem sojowym, ogórkiem w pikantnej marynacie z orzechami ziemnymi, świeżą kolendrą i słodką tajską bazylią
- Phad Fak Thong – dynia piżmowa smażona na woku w sosie na bazie sosu sojowego ze słodką tajską bazylią i szczypiorem

Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.

www.facebook.com/events/926375434421402/




reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

18°C
2.6km/h
1014hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama


Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej do czego służą i jak nimi zarządzać. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na ich używanie. ROZUMIEM