reklama

Kurs kuchni indyjskiej


Kurs kuchni indyjskiej
Skład Bananów
ul. Postępu 5, Warszawa
Kiedy: 2019-08-13
Czas trwania: 18:30 - 22:30
Koszt wstępu: 270 zł

Takiej kuchni indyjskiej jeszcze nigdzie nie było! Charyzmatyczny, szalony, przezabawny Tapi Sharma znów zaskakuje, tworząc menu w całkowicie wegańskiej odsłonie!
Podczas kursu nauczycie się łączyć nietypowe, orientalne smaki, wydobywać aromat z przypraw oraz poznacie nietypowe łączenia owoców i warzyw. Ten kurs na pewno Was zachwyci!

Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

Program:
 Omlet indyjski
 Bread Pakora -aromatyczne smażone chlebki z farszem ziemniaczanym
 Dhania Chutney – orzeźwiający sos ze świeżej kolendry
 Gotowanie ryżu basmati (z finalnym przyrządzeniem Jerra Basmati)
 Punjabi Chole – tradycyjne danie punjabskie z cieciorki
 Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy
 Mango lassi – napój jogurtowy z mango 

www.facebook.com/events/477734103038824/




reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

25°C
2.6km/h
1010hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org


Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej do czego służą i jak nimi zarządzać. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na ich używanie. ROZUMIEM