reklama

Jednogarnkowce


Jednogarnkowce
CookUp (Warszawa)
ul. Racławicka 99, Warszawa
Kiedy: 2019-03-14
Czas trwania: 18:30 - 22:30
Koszt wstępu: 295 zł

Szybkie, proste i poprawiające nastrój. Wystarczy jeden garnek, odpowiednia kompozycja smakowa i kilka kulinarnych trików. Zapraszamy Was na jednogarnkowe gotowanie z naszym specjalistą od kuchni świata – Piotrem Bruś-Klepackim. Tym razem wybierzecie się w podróż do Maroka, Włoch, Nepalu i Korei. Brzmi dobrze, prawda?

Przepisy na one-pot meal (dania jednogarnkowe) to jedne z najpopularniejszych receptur w sieci. I nic dziwnego, bo kilka prostych zasad, odpowiednio skomponowane dodatki oraz przyprawy pozwalają wyczarować nie tylko smaczne, ale i pożywne dania, które świetnie sprawdzają się w roli szybkiej obiadokolacji czy wygodnego lunchu do pracy lub szkoły. Na zajęciach prowadzący nauczy Was – krok po kroku – jak przy wykorzystaniu kilku warzyw, dobrych przypraw i ziół ugotować egzotyczne dania jednogarnkowe z Nepalu, Maroka, Włoch i Korei. Pracując w małych grupach (2-4 os.) przygotujecie 4 dania.

W programie:

- Sezonowy marokański tagine z szafranem, warzywami kapustnymi, daktylami, suszonymi morelami i kolendrą
- Kurczak à la Cacciatore z oliwkami, pancettą i serem pecorino romano
- Nepalskie aromatyczne curry z jagnięciny, pieczonej dyni z masłem klarowanym i porem
- Koreański jednogarnkowiec z kimchi, tofu, sezamem i samgyyeopsal (marynowanym boczkiem)

Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar. 

www.facebook.com/events/938645986525995/


reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

9°C
4.6km/h
1029hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org


Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej do czego służą i jak nimi zarządzać. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na ich używanie. ROZUMIEM