Jak się odżywiać w niedoczynności tarczycy i Hashimoto / warsztaty z cyklu Dieta ważna sprawa


Kiedy: | 2023-01-25 |
---|---|
Czas trwania: | 11:15 |
Koszt wstępu: | bezpłatnie |
salonik literacki / wstęp wolny / wiek: 50+
O dietę powinniśmy dbać przez cały czas, ale kiedy otrzymujemy diagnozę “niedoczynność tarczycy” należy skupić się na prozdrowotnym odżywianiu szczególnie. Warto zwrócić uwagę na produkty bogate w witaminy oraz prawidłowo zbilansowane składniki mineralne.
Podczas warsztatów dietetyczka opowie, które składniki są szczególnie korzystne, ale też pokaże jak przygotować z nich smaczny posiłek. Nauczymy się komponować plan żywieniowy by czuć się dobrze i w pełni sił.
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Tym razem szczególnie zapraszamy osoby z niedoczynnością tarczycy i Hashimoto.
Prowadzenie: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
